Тризнаците се родиха след като родителите им се борили години за

...
Тризнаците се родиха след като родителите им се борили години за
Коментари Харесай

Рядко медицинско явление доведе до раждането на тризнаци в Пловдив

Тризнаците се родиха след като родителите им се борили години за дете 

Тризнаци се родиха в пловдивска болница след рядко срещано здравно събитие, предаде . Броят на бебетата в утробата на майката изненадал освен фамилията, само че и лекарите. В организма на дамата били вградени два ембриона, а ехографският обзор за потвърждаване на бременността открил съществуването на три деца.

„ Това е доста рядко срещано делене на ембриона, което се следи както в природата, по този начин и при асистираната репродукция “, разяснява репродуктивният експерт доктор Даниел Ставрев. Почти месец траяли денонощните грижи за тризнаците Атанас, Павел и Даниела в интензивния неонатологичен бранш на здравното заведение в Пловдив.

Повече от три години несполучливи опити за забременяване предиздвикали младите родители да потърсят помощта на доктор Ставрев и екипа му. Прегледът открил репродуктивни проблеми при майката Илияна и бащата Александър. Извършена била ин витро процедура и са вградени два ембриона. Екипът на болничното заведение постигнал сполучлива бременност още при първия опит. Забременяването на Милена станало известно ден преди Рождество Христово. А потвърждението в лекарския кабинет – в първите дни на новата година.

Именно там пристигнала и огромната изненада. Въпреки, че били трансплантирани два ембриона, ехографският обзор посочил три разрастващи се нови живота. В 12-та гестационна седмица пристигнал въпросът дали бебетата ще останат три. Доктор Ставрев в детайли срещнал фамилията с рисковете, които крие такава бременност. Практиката е да се редуцира броят на бебетата, с цел да се понижи шанса за неподходящ излаз от бременността. Добрите резултати от прегледа по фетална морфология в болничното заведение обаче затвърдили решението на майката, че ще поеме риска и ще износи трите бебенца. 

Тризнаците се родили в екипа на доктор Даниел Ставрев и професор Благовест Пехливанов. Въпреки ранната им поява, в едвам 32 гестационна седмица, и трите бебета са пристигнали на бял свят с тегло от по към 1500 грама. Състоянието им е нормализирано изцяло след грижите на лекарите и те към този момент са при фамилията си в къщи. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР